Escape is officieel een van de 40 Nederlandse kernpodia. Een kernpodium is in Nederland een podium dat recht heeft op speciale regelingen vanwege de muziekprogrammering en heeft deze status door te voldoen aan voorwaarden op het gebied van management, faciliteiten, programmering, organisatie, administratie en publieksbereik.

Een greep uit de artiesten die recentelijk in Escape optraden: Di-rect, Gers Pardoel, Within Temptation, Epica, The Opposites, Osdorp Posse, Lange Frans en Baas B, Yes-R, Heideroosjes, Beef, Peter Pan Speedrock, Intwine en Destine.

Veenendaalse artiesten spelen vaak als voorporgramma of headliner: NG-Pro, Ralph van Maanen, Mark & The Spies, Highsquad, Orangebud, aCtive, Suggest, J-Mall, J-Me, Kalisto en Live it Out. DJ’s die in Escape op voor velen legendarische dance events hebben gedraaid zijn o.a. Quazar, Luna, Pavo, DJ Angerfist en Lady Aida. Met veejays, prachtige lichtshows en decors krijgt elk concept een eigen karakter. Ook Veenendaalse DJ’s krijgen door de jaren heen volop ruimte om zelf hun avonden gestalte te geven.