Cultuureducatie

Veel scholen hebben een visie op cultuureducatie en zijn op zoek naar manieren om dit in te zetten via het vak CKV. Hierbij is het de uitdaging om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren. Mede door de centrale ligging in Veenendaal is Pop en Cultuurpodium Escape een goede samenwerkingspartner!

Wij bieden Veenendaalse middelbare scholen een CKV aanbod dat bestaat uit workshops, themadagen en concerten. Tijdens deze activiteiten leren jongeren hoe leuk het is om zich via beeldende kunst, theater, en muziek uit te drukken. Escape wil met haar aanbod het enthousiasme voor cultuur aanwakkeren en ontwikkelen. Daarnaast biedt cultuureducatie een andere blik op de werkelijkheid en is daarmee een verrijking. Allerlei combinaties zijn denkbaar en bespreekbaar. Escape werkt graag met scholen samen aan een op maat gesneden programma.

Erkend leerwerkbedrijf

De creatieve industrie is een van de belangrijkste sectoren van Nederland. Jongeren kunnen bij Escape stage lopen om de kennis en ervaring op te doen die  ten goede komt aan een professionele loopbaan.  Pop en cultuurpodium Escape is een door het GOC erkend leerwerkbedrijf. GOC is belast is met het opstellen van competenties en lesprogramma's voor het middelbaar beroepsonderwijs in het kader van de Wet Educatie Beroepsvorming (WEB) en richt zich met name op mediaopleidingen. Ook door Kenniscentrum Calibris is Escape erkend als officieel leerbedrijf voor studies tot sociaal cultureel werk. Hiermee draagt Escape direct bij aan de vorming van jongeren in het middelbaar beroepsonderwijs tot gekwalificeerde arbeidskrachten in de sectoren zorg en welzijn.

Meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met onze cultureel bevlogen medewerker Rafael Kuik in Escape. E: [email protected] of via T: (0318) 51 10 38 (di-wo-do middag)