Escape Veenendaal
 banner

Kennismaken met zang

De workshop kennismaking met zang geeft tieners een indruk van wat je tijdens reguliere zanglessen zou leren en wat er bij de basis nodig is om te zingen. Er wordt kort in gegaan op basistechnieken als: ademhaling, houding en toonherkenning. Daarnaast word er in het twee deel een nummer meerstemmig ingestudeerd. Er wordt een deel van de cursus in groepjes gewerkt waarin improvisatie opdrachten worden uitgevoerd. Ook wordt er klassikaal gewerkt voor de basistappen en harmonie opdrachten.

Op dit moment verzorgt Escape de workshop 'Kennismaken met Zang' voor groepen op aanvraag. De workshop is onder meer te vinden in de nieuwe brochure "School en Cultuur" voor het Voortgezet onderwijs.

Meer informatie? Neem contact op met Rafael Kuik, (T) 0318 511 038 of (E) [email protected] of bel op dinsdag,woensdag of donderdagmiddag T (0318) 51 10 38 (Escape)


Combi-Fight

Altijd al willen weten hoe je jezelf effectief kan verdedigen? Hier leer je niet alleen fysiek van je af te bijten maar ook verbaal.  Simpele, praktische en bewezen effectieve technieken die makkelijk toe te passen zijn.

De geleerde technieken zal je kunnen uittesten op een acteur. Zo zal je ervaren dat het werkt! Na de cursus zal je je sterker voelen en met meer zelfvertrouwen rondlopen. Je leert de belangrijkste manieren om uit een conflict- of geweldsituatie te komen. Tijdens de workshop wordt de mogelijkheid geboden om ook daadwerkelijk te vechten (trainen) met een trainingsacteur in een pak!

Deze workshop wordt verzorgt door professionele docenten van REACT en is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) (Voldoet aan de Europese kwaliteistnormen) Kijk ook eens op www.agressiemanagement.nl

Op dit moment verzorgt Escape de workshop 'Combi-Fight' voor groepen op aanvraag. De workshop is onder meer te vinden in de nieuwe brochure "School en Cultuur" voor het Voortgezet onderwijs. Meer informatie? Neem contact op met Rafael Kuik, (T) 0318 511 038 of (E) [email protected].


Beatmaking

In de workshop Beatmaking leren wij je om in Fruity Loops, Reason, Cubase of Logic een basisbeat te maken.

Kort gezegd, we helpen je op weg zodat je voortaan altijd je eigen beats kan maken. Met onze tips en tricks neem je aan het eind van de workshop je eigen beat mee naar huis en kan je lekker thuis verder experimenteren met je eigen muzikale talent!

Op dit moment verzorgt Escape de workshop 'Beatmaking' voor groepen op aanvraag. De workshop is onder meer te vinden in de nieuwe brochure "School en Cultuur" voor het Voortgezet onderwijs. Meer informatie? Neem contact op met Rafael Kuik, (T) 0318 511 038 of (E) [email protected].


Beat The Rap

Tijdens het ‘Beat The Rap’ project strijden in groepen ingedeelde Veense rappers uit verschillende wijken met een beatmaker om de felbegeerde titel van meest creatieve productie in Veenendaal.

In verschillende ruimtes binnen Escape gaan de groepen binnen een dag aan de slag met een thema waarop de teksten worden geschreven. Na het beluisteren van de eindresultaten vindt een stemronde plaats. Daaruit zal dan blijken welke groep de meest creatieve productie heeft gemaakt en wie wegloopt met de beker en de eer.

Hou onze agenda in de gaten als je mee wilt doen tijdens de volgende Beat The Rap!


Masterclass Rap

Tijdens deze cursus leer je op interactieve wijze hoe Hiphop gemaakt wordt en met name het vocale gedeelte waarin je creatief om leert gaan met woorden, rijmschema’s, taal en flow.

Voorafgaand aan de cursus wordt bekeken op welk niveau je kan starten zodat je meteen in de juiste pitch zit. Je kunt kiezen om nadruk te leggen op het instrumentale, het vocale of beide onderdelen van de workshop. Aan het einde smelten de twee onderdelen samen om tot een eindproduct te komen.

Docent J-Mall geeft les op scholen en bij instellingen. Hij kent de ins en outs van het maken van hiphopmuziek. Onlangs trad hij nog op in Escape tijdens de presentatie van zijn CD “Spiegelschrift”.

Op dit moment verzorgt Pop en Cultuurcentrum Escape de workshop 'Rapclass' voor groepen op aanvraag. Voor meer informatie: Rafael Kuik, (T) 0318 511 038 of (E) [email protected]


Pianolessen

Op meerdere dagen in de week is het mogelijk om pianolessen te volgen in Pop en Cultuurcentrum Escape. De vorm en inhoud van de les wordt afgestemd op wat je graag wilt leren, zonder de basisprincipes uit het oog te verliezen.

De lessen worden verzorgd door Joni van Rossum. Hij heeft zeer veel ervaring met orkesten en bands en toerde door Europa. Joni is opgeleid tot dirigent, volgde de popacademie en behaalde een conservatoriumdiploma.

Jaartarief  voor jongeren tot 21 jaar: Iedere week les: € 600,- | Iedere twee weken les: € 350,-  |  Losse les: € 25, (Lessen duren een half uur)

Inschrijven / Meer informatie: Neem contact op met Joni: (T) 06-20348252 | (E) [email protected]


Deejaying

Mixen is in dj-termen het op zodanige manier maken van een overgang tussen twee verschillende muziekstukken dat het (bijna) niet te horen is dat er een overgang plaatsvindt en/of zodanig dat het samen melodieus klinkt.

Naast Platen- en/of cd-spelers met pitch-controle wordt daarbij een mengpaneel (mixer) gebruikt. Het kenmerkende van een mengpaneel is dat hiermee de gescheiden binnenkomende signalen kunnen worden samengevoegd (gemengd) tot één uitgaand signaal. De wijze waarop een binnenkomend signaal bijdraagt aan het uitgaande signaal (volume, frequentieverdeling) kan per signaal worden geregeld door de dj. De hoofdtelefoon is nodig om de binnenkomende signalen te horen die (nog) niet worden doorgestuurd naar de geluidsinstallatie (voorafluistering).

In deze workshop leer je de basis van het dj-en. Het netjes in elkaar laten overlopen van verschillende tracks en de verschillende functies op de draaitafels zullen in deze workshop behandeld worden. Wij leren je hoe het allemaal in elkaar steekt, wat de dingen zijn waar je op moet letten en hoe verschrikkelijk leuk het kan zijn.

Op dit moment verzorgt Escape de workshop 'Deejaying' voor groepen op aanvraag. De workshop is onder meer te vinden in de nieuwe brochure "School en Cultuur" voor het Voortgezet onderwijs.

Meer informatie? Neem contact op met Rafael Kuik, (T) 0318 511 038 of (E) [email protected] of bel op dinsdag,woensdag of donderdagmiddag T (0318) 51 10 38 (Escape)


Musicallab

In het Musicallab krijg je een jaar lang les in zingen, dansen en acteren. De docenten  zijn afgestudeerd aan diverse conservatoria in binnen- en buitenland en hebben zelf gespeeld in musicals als "Pietje Bell en de Zwarte Hand", "Sprookjesboom, de musical" en "Petticoat".

De groepen zijn als volgt verdeelt: 6 t/m 9, 10 t/m 14 en 15 t/m 20 jaar. Gedurende het hele jaar word je opgeleid tot musicalartiest in de dop en werk je aan showblokken uit verschillende musicals, die we op diverse podia presenteren. Daarnaast komt er ieder jaar een mystery guest langs, vorig seizoen was dit Freek Bartels. Ook komen nasynchronisatieworkshops, studio-opnamen en fotoshoots aan bod. Zo bieden we je een breed scala aan mogelijkheden om in de spotlights te staan.

Vragen? Kom langs en volg een les. Dat is vaak toch de beste manier om te beslissen of Young Talent Lab bij jou past!

Tijdstippen: 6-9 jaar:  za 09.30-11.30 | 10-14 jaar: za 11.00-13.30 | 15-20 jaar: za 12.30-15.30

Lesaantal: 32 | Kosten per kwartaal: 6 t/m 9: € 107,50 | 10 t/m 14: € 112,50

Meer informatie: (W) www.stichtingyoungtalentlab.nl of (E) [email protected]


Telekids Musicalschool

Houd jij van zingen, dansen en/of acteren? Dan is Telekids Musicalschool in Escape zeker iets voor jou! Telekids Musicalschool is er voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar. Je repeteert wekelijks om je op het gebied van zang, dans en spel te ontwikkelen en om je voor te bereiden voor optredens. Dat is leuk, leerzaam en inspirerend!

Wil je les krijgen van Telekids Musicalschool? Geef je dan nu op voor een proefles, waarbij je in een reguliere les kunt meedoen en ervaren wat er zoal geleerd en gerepeteerd wordt. Bel 033 457 0868, mail naar [email protected] of vul het formulier hier in op de website van Telekids Musicalschool waar nog veel meer info te vinden is !

Dagdelen: Iedere Maandag

16:00-17:00 uur TumTumClub
17:00-18:30 uur KidsClub
18:45-20:45 uur Teensclub